Bolgewassen voor uw tuin

Vanaf april, maar ook al eerder in het jaar, zien we groene puntjes boven de grond uit groeien. De eerste sneeuwklokjes en krokussen laten zich zien. Dit geeft aan dat de winter bijna voorbij is.

2007-04-23 09.21.59 Wanneer we het over bollen hebben denken veel mensen aan tulpen, maar er zijn veel meer soorten die ook goed in uw tuin passen. Over het algemeen wordt dat bijgoed genoemd, maar dat is een benaming van de teler en heeft niets te maken met de bloei van de bol, want die kan heel verrassend zijn. Er zijn veel soorten bolgewassen die je in de tuin kunt laten verwilderen. Dit betekent dat je ze vele jaren in de grond kunt laten zitten zodat u elk jaar verzekerd bent van vroege bloei in de tuin. Een combinatie hiervan met vaste kruidachtige planten kan een heel leuk effect geven. Voor de diverse soorten hebben we een fotopagina zodat u enkele voorbeelden kunt bekijken. De bolgewassen moeten rond oktober de grond in om in het voorjaar (april tot juni) uw tuin te kleuren.

2007-04-24 17.54.23Er zijn ook bolgewassen die pas na de vorstperiode, in april en soms later, geplant kunnen worden. Dan hebben we het over een Dahlia, Gladiool, Knolbegonia of een Anemoon. Maar er zijn er nog veel meer. Wat momenteel veel gebruikt wordt is de Allium, deze sierui geeft een grote kleurige bol die boven alle planten uit kan gaan steken. Ook de uitgebloeide bloem geeft nog een leuke decoratief beeld in uw tuin. Deze laatste soorten zijn over het algemeen niet geschikt voor verwildering omdat de bol/knol tijdens de winterperiode kan bevriezen.

Als u uw tuin wilt voorzien van bolgewassen kunnen wij u aan alle soorten helpen en op de beste plaats in de tuin planten. Bedenk wel dat er 2 planttijden zijn, namelijk oktober en april. Dit kan goed samenvallen met de najaars-en/of voorjaarsbeurt van uw tuin.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een afspraak om een plan te maken voor uw tuin, stuur dan een e-mail naar: kees.vlaar@inter.nl.net of maak een telefonische afspraak via het nummer: 06 22 10 79 94.